Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:48

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ: Δεν έχουμε επιλογή διχασμού σε αυτή την ήπειρο που μας έταξε ο Θεός

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυμα ενότητας έστειλε για άλλη μια φορά ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος από τον πανηγυρίοντα ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο προάστιο Ρέντφερν του Σύδνεϋ.

“Όλοι εμείς οι Έλληνες εδώ στην Αυστραλία, σε αυτή την ευλογημένη ήπειρο που μας έταξε ο Θεός, δεν έχουμε επιλογή διχασμού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μακάριος, γι’ αυτό “πρέπει να είμαστε όλοι αγαπημένοι και όλοι ενωμένοι”, συμπλήρωσε.

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας μίλησε, ακόμη, για το φαινομενικά παράδοξο γεγονός πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ουσιαστικά γιορτάζουμε την κηδεία της Παναγίας, διευκρινίζοντας πως “όταν πρόκειται για μια κηδεία σαν τη σημερινή, που η Παναγία έφυγε προετοιμασμένη, ευλογημένη, καθαρή, έτοιμη να συναντήσει τον Ιησού Χριστό, τότε δε μιλούμε για θάνατο, αλλά μιλούμε για ζωή”.

“Όλη μας η ζωή θα πρέπει να είναι μια προετοιμασία όχι γι’ αυτά που ζούμε εδώ, αλλά γι’ αυτά που θα ζήσουμε εκεί” συνέχισε ο κ. Μακάριος υπογραμμίζοντας τρία απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτουμε: “στην καρδιά μας την αγάπη του Χριστού, την αγάπη προς τους ανθρώπους και την αλήθεια” καθώς, σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας “αυτά τα τρία πράγματα είναι οι τρεις βασικές σφραγίδες που χρειαζόμαστε στο διαβατήριό μας για να μπούμε στη Βασιλεία των Ουρανών”.

Μετά τη θεία λειτουργία, ο κ. Μακάριος τέλεσε τρισάγιο στο Κοιμητήριο Waverley για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού πατρός Σεραφείμ Φωκά, ενός από τους πρώτους Ορθόδοξους ιερείς στην Αυστραλία, ο οποίος έφτασε στη μακρινή ήπειρο το 1899 και υπηρέτησε το εκεί ποίμνιο μέχρι το 1913, ενώ εκοιμήθη ανήμερα Δεκαπενταύγουστο του 1917.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ