Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 12:39

Αυστραλίας: “Κανένας άνθρωπος δε θα γεννηθεί, που να μην αντιμετωπίσει δοκιμασίες και θλίψεις”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το μήνυμα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής αλλά και το μήνυμα-δίδαγμα για όλους τους ανθρώπους μετέφερε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Ο κ. Μακάριος από τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, τόνισε πως “Είτε το θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε, κανένας άνθρωπος δε θα γεννηθεί σε αυτή τη ζωή που να μην αντιμετωπίσει δοκιμασίες, δυσκολίες, θλίψεις, αρρώστιες, χωρισμούς, θανάτους”.

Αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ο κ. Μακάριος είπε “Ζούμε κι εμείς μέσα σε ένα πέλαγος, το πέλαγος της ζωής, το οποίο έχει φουρτούνες. Κι αυτό που θέλει το σημερινό Ευαγγέλιο να μας διδάξει”, συνέχισε, “ειναι πώς ακριβώς να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, ούτως ώστε να μην καταποντιζόμαστε, δηλαδή να μη βυθιζόμαστε μέσα στο νερό, όπως συνέβη στην περίπτωση του Πέτρου. Ο Πέτρος, όσο είχε πίστη οτι απέναντί του έβλεπε τον Χριστό, προχωρούσε επάνω στα νερά. Μόλις όμως έχασε την πίστη του, άρχισε να βυθίζεται. Αυτό συμβαίνει και με εμάς. Μόλις χάσουμε την πίστη μας, χάνουμε τον σκοπό μας, τον προσανατολισμό μας. Με άλλα λόγια, χάνουμε την πηγή της δυνάμεώς μας, που είναι ο Χριστός”.

Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος αναφέρθηκε στην αξία και τη δύναμη της πίστεως λέγοντας πως “Η πίστη ειναι μία δύναμη, η οποία μας κάνει να εμπιστευτούμε οτι ο Χριστός όντως ειναι ο αληθινός Υιός και Λόγος του Θεού. Ειναι μία δύναμη, που μας κάνει να πιστεύουμε μέσα μας οτι υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν τα χωρεί το μυαλό του ανθρώπου και δεν ερμηνεύονται με τη λογική”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ