Εορτή για τον απανταχού Ελληνισμό, χαρακτηρίζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, σπεύδοντας να επισημάνει ότι από αυτήν την εορτή δεν αποκλείεται κανείς. “Φυσικά, συμμετέχουμε ολόψυχα άπαντες οι Χριστιανοί, αναλογιζόμενοι ότι η ελληνική γλώσσα αποτέλεσε το όχημα για τη διάδοση του Ιερού Ευαγγελίου και της αλήθειας του Χριστού στην Οικουμένη”, τονίζει ακόμη ο κ. Μακάριος, ενώ προσθέτει ότι η Ομογένεια της Αυστραλίας έχει επιπλέον λόγους να εορτάζει τη σημερινή ημέρα.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί στο ιερό χρέος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, να εργάζεται για τη διατήρηση και την ενδυνάμωση των δεσμών της Ομογένειας με τη μητέρα Πατρίδα, χρέος το οποίο υπηρετεί και με τον άοκνο αγώνα της για την προάσπιση και αναζωογόνηση της ελληνικής γλώσσας.

Καταληκτικά, ο κ. Μακάριος διαβεβαιώνει ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή “θα συνεχίσει να είναι παρούσα καθημερινά σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, κρατώντας ψηλά τη σημαία του ιερού αγώνα για τη διαιώνιση της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία”, ενώ απευθύνει παράκληση προς τους ομογενείς “να κάνουν προσωπική και οικογενειακή τους υπόθεση αυτόν τον αγώνα”. Με έναν στίχο δε του ποιητή Κωστή Παλαμά, τους προτρέπει χαρακτηριστικά: “Για τη Μητέρα γλώσσα μας τα λάβαρα κρατήστε”!

Ακολουθεί αναλυτικά το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: