Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 15:54

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ NEWCASTLE

Αυστραλίας: “Για εμάς τους ορθοδόξους πρώτα είναι η πίστη και μετά τα έθνη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Ουκρανική ορθόδοξη ενορία αγίων Βασιλείου και Γεωργίου στην πόλη Newcastle της Νέας Νοτίου Ουαλίας επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του προστάτη της Μεγάλου Βασιλείου με το Ιουλιανό ημερολόγιο και της 70ης επετείου από της ιδρύσεώς της.

Κατά την άφιξή του στον ιερό ναό ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής που τον καλωσόρισαν με άρτο, αλάτι και λουλούδια, τα οποία συνιστούν παραδοσιακά σύμβολα φιλοξενίας για τον Ουκρανικό λαό.

Ακολούθως, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, συμφώνως προς το ουκρανικό τυπικό και ως επί το πλείστον στην ουκρανική γλώσσα. Ο εορτασμός της ημέρας με το Ιουλιανό ημερολόγιο και με την τήρηση των εκκλησιαστικών παραδόσεων της ουκρανικής κοινότητας συνιστά ένα δείγμα της προθέσεως της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας να αποτελέσει κέντρο ενότητας για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Αυστραλίας.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του σπουδαίου ιεράρχη της εκκλησίας μας, του Μεγάλου Βασιλείου, απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και μήνυμα ενότητας στα μέλη της Ουκρανικής Ενορίας. «Ήρθα να φέρω αγάπη, ειρήνη και ενότητα εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι, «για εμάς τους Ορθοδόξους πρώτα είναι η πίστη και μετά τα έθνη».

Δεσμεύτηκε δε να λειτουργεί ως ποιμένας όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών της Αυστραλίας ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στην ενορία αγίων Βασιλείου και Γεωργίου σε κάθε της ανάγκη. Επιπλέον, μετέφερε τις ευχές, την αγάπη και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου καθώς και τη δέσμευση του Παναγιωτάτου να στηρίζει μέχρι τελευταίας του αναπνοής τα δίκαια του Ουκρανικού λαού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ