Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 | 0:53

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ

Αυστραλίας: “Η εκκλησία μάς σώζει και δεν σώζουμε εμείς την εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος χοροστάτησε το πρωί της Κυριακής στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κατόπιν της λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων σε ανάμνηση της οριστικής αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων μετά τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά την περίοδο της εικονομαχίας.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την πολύτιμη κληρονομιά που έχουμε όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι και επισήμανε ότι όσα διαθέτουμε ως δεδομένα σήμερα δεν αποκτήθηκαν δίχως κόπους και αγώνες. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όπως έχουμε ελεύθερη πατρίδα διότι κάποιοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν κατά τον ίδιο τρόπο έχουμε και ελεύθερη πίστη γιατί κάποιοι επίσης αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για την Ορθοδοξία. Όλοι αυτοί που μαρτύρησαν για τον Χριστό, μαρτύρησαν διότι ο Χριστός δεν ήταν ένα ψέμα, ούτε μια ιδέα. Μαρτύρησαν για την αλήθεια και την ζωντανή πίστη».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει ένα φαινόμενο της σημερινής εποχής το οποίο αφορά στην ύπαρξη ορισμένων δήθεν φωτισμένων ή παραδοσιακών, τιμητών και τηρητών της πίστεως κατά την αρρωστημένη τους σκέψη, τονίζοντας ότι στην Εκκλησία μπαίνουμε για να σωθούμε. «Η Εκκλησία μάς σώζει. Δε σώζουμε εμείς την Εκκλησία. Κάθε πιστός πρέπει να είναι συνδεδεμένος με την ενορία του, στην οποία ο ιερέας πρέπει να ανήκει στην τοπική Αρχιεπισκοπή και να μνημονεύει τον κανονικό επίσκοπο. Όλα τα άλλα είναι σχήματα δαιμονικά και δεν οδηγούν στη σωτηρία αλλά στον δαιμονισμό», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι κατά την εόρτιο ημέρα συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και ο Γέροντας του Κελίου της Αγίας Άννης στις Καρυές του Αγίου Όρους π. Αντίπας, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε εγκάρδια στην πέμπτη ήπειρο. Το παρών επίσης έδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ