Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:03

Αυστραλίας: «Η Εκκλησία ηγήθηκε της Ελληνικής Επανάστασης»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στην Ελληνική Επανάσταση υπενθύμισε για μια ακόμα φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και το Λύκειο Ελληνίδων του Σύδνεϋ με τίτλο «Πώς ντύνονταν οι πρόγονοί μας παραμονές της Επανάστασης του 1821;», ο κ. Μακάριος τόνισε ότι η Ελληνική Επανάσταση είναι ένα γεγονός και εκκλησιαστικό. 

«Η Επανάσταση είναι ένα ιστορικό γεγονός, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι κι ένα εκκλησιαστικό γεγονός. Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την Ελληνική Επανάσταση από την Εκκλησία. Η Εκκλησία ηγήθηκε! Στην Εκκλησία έγινε το γεγονός της ορκομωσίας. Με εκκλησιαστικό λάβαρο ξεκίνησε ο Αγώνας και πάνω σε Ορθόδοξο Ευαγγέλιο έβαλαν τα χέρια τους οι αγωνιστές για να αγωνιστούν υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ελληνική Επανάσταση και η ελληνική ελευθερία δεν είναι ένα γεγονός που αφορά μόνο τους Έλληνες», αλλά ένα γεγονός που αφορά «την παγκόσμια ιστορία και τον παγκόσμιο πολιτισμό».  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ