Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:11

Αυστραλίας: “Έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμη ως ανθρωπότητα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων που υφίστανται οι αυτόχθονες πληθυσμοί σε πολλές γωνιές του κόσμου, τόνισε σε μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα των αυτοχθόνων λαών της γης.

Όπως σημειώνει οι αυτόχθονες πληθυσμοί συγκαταλέγονται στις πλέον φτωχές και μειονεκτικές ομάδες συνανθρώπων μας, που έχουν καταστεί ιδιαίτερα ευάλωτες απέναντι στην απειλή της τρέχουσας πανδημίας, ενώ διαπιστώνει ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί μια υπενθύμιση για το ότι “έχουμε να διανύσουμε έναν μακρύ δρόμο ακόμη, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό τον ποθούμενο, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μοιραζόμαστε τα αγαθά της Θείας Δημιουργίας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ

Πριν από είκοσι έξι χρόνια, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θέσπισε τη Διεθνή Ημέρα των Αυτοχθόνων Λαών της Γης, με σκοπό να ενθαρρύνει τον σεβασμό και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων πληθυσμών, καθώς και τη διεθνή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν.


Μολονότι έκτοτε συντελέστηκαν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, οι διακρίσεις και οι ανισότητες εξακολουθούν δυστυχώς να είναι ορατές σε πολλές γωνιές του κόσμου μας. Οι αυτόχθονες πληθυσμοί εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στις πιο φτωχές και μειονεκτικές ομάδες συνανθρώπων μας, ενώ απέναντι στην απειλή της τρέχουσας πανδημίας έχουν καταστεί ιδιαίτερα ευάλωτοι.


Η σημερινή ημέρα, συνεπώς, μας υπενθυμίζει με τρόπο εμφατικό ότι έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμη ως ανθρωπότητα. Μας υπενθυμίζει ότι έχουμε να διανύσουμε έναν μακρύ δρόμο ακόμη, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό τον ποθούμενο, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μοιραζόμαστε τα αγαθά της Θείας Δημιουργίας αρμονικά, αγαπητικά, δίκαια.


Στην ευλογημένη, πολυπολιτισμική κοινωνία της Αυστραλίας όπου μας έταξε ο Θεός να ζούμε, ο δρόμος αυτός διαφαίνεται εγγύτερος και βατότερος. Όμως η προσπάθεια να τον διαβούμε θα πρέπει να είναι αδιάκοπη και επίμονη.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας, προσανατολισμένη με αφοσίωση στον ανωτέρω προορισμό, θέτει ως προτεραιότητα να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία του ποιμνίου της από την πολιτισμική ώσμωση που καλλιεργήθηκε στο διάβα των δεκαετιών μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών και των Αυτοχθόνων της πέμπτης ηπείρου. Βαδίζοντας σταθερά, με πυξίδα μας τον Κύριο, στην οδό της ειρήνης, της αγάπης και της δικαιοσύνης, είμαστε αποφασισμένοι να απλώσουμε χείρα φιλίας προς τις κοινότητες των Αβορίγινων και να εναρμονίσουμε τον βηματισμό μας με τις ανάγκες και τις αγωνίες τους.

Με τη βοήθεια του Θεού, το επόμενο χρονικό διάστημα θα κινηθούμε ενεργά προς την κατεύθυνση αυτή, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μόλις οι συνθήκες της πανδημίας
το επιτρέψουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ