Τε, 12/06/24 | 19:25

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΑΣΜΑΝΙΑ

Αυστραλίας: “Δίχως ενότητα υπηρετούμε τον διάβολο ενώ με την αγάπη και την ενότητα υπηρετούμε το Άγιο Πνεύμα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην πρωτεύουσα της Τασμανίας το Χόμπαρτ εορτάστηκε η εορτή της Πεντηκοστής όπου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πλαισιούμενος από τους επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο.

Ο κ. Μακάριος ανέλυσε το μήνυμα της Πεντηκοστής και τόνισε ότι η εορτή αυτή συνιστά ένα κάλεσμα ενότητας και αγάπης προς όλους. «Εις ενότητα πάντας εκάλεσε», υπενθύμισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι το Άγιο Πνεύμα κατήλθε στους μαθητές όταν ήταν ενωμένοι και συναγμένοι «επί το αυτό», «ομοθυμαδόν».

Μέσα σε αυτό το εκκλησιολογικό πλαίσιο παρακάλεσε το εκκλησίασμα να έχει ενότητα και αγάπη διότι, «δίχως ενότητα υπηρετούμε τον διάβολο ενώ με την αγάπη και την ενότητα υπηρετούμε το Άγιο Πνεύμα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας, ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την προσφορά του στην Αυστραλία κατά τα τρία χρόνια της διακονίας του. «Μας έχετε όλους εκπλήξει και μας έχετε κάνει υπερήφανους. Είμαστε κοντά σας», τόνισε χαρακτηριστικά για να ακολουθήσει ο ενθουσιασμός των παρισταμένων που φώναζαν «Άξιος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ