Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:54

Αυστραλίας: Χρέος μας η οικοδόμηση ενός κόσμου δίχως διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον σπουδαίο και πολυδιάστατο ρόλο όλων των γυναικών, στην οικογένεια, στην κοινωνία μας, συνολικά στην ανθρωπότητα τόνισε σε μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο κ. Μακάριος υπενθυμίζει ότι το ιερότερο και σεβαστότερο πρότυπο γυναίκας για τον χριστιανικό κόσμο είναι η Παναγία, “η γυναίκα που ένωσε τη γη με τον ουρανό”.

Αναλυτικά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Για όλον τον Χριστιανικό κόσμο και ειδικώς για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς το ιερότερο και σεβαστότερο ανθρώπινο πρόσωπο είναι η Παναγία.

Σεβόμαστε, τιμούμε και καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία συνέβαλε στην πραγμάτωση της Θείας Ενανθρωπήσεως και, δια αυτής, άνοιξε τον δρόμο για τη Σωτηρία μας.


Υμνώντας και δοξάζοντας την Παναγία, τη γυναίκα που ένωσε τη γη με τον ουρανό, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίζουμε ταυτόχρονα τον σπουδαίο και πολυδιάστατο ρόλο όλων των γυναικών, στην οικογένεια, στην κοινωνία μας συνολικά στην ανθρωπότητα.


Σήμερα, με αφορμή μια συμβατική ημερομηνία, που είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών, καλούμαστε να αναλογιστούμε το χρέος μας για την οικοδόμηση ενός κόσμου δίχως διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα, δίχως περιφρόνηση, δίχως καταπίεση, δίχως εκμετάλλευση σε βάρος της γυναίκας.


Ενός κόσμου με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του πλησίον, όποιο κι αν είναι αυτό. “Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ”, μάς υπενθυμίζει ο Απόστολος Παύλος, και μάς εμπνέει να αγωνιστούμε με αφοσίωση, κάθε μέρα και σε κάθε
έκφανση της ζωής και της καθημερινότητάς μας, για τον σκοπό της εξάλειψης των διακρίσεων και των ανισοτήτων.


“Πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ…”!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ