Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 | 5:26

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Αυστραλίας: “Η αγάπη μας οδηγεί στο φως και το μίσος στο σκοτάδι και τη φθορά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Στο τέλος της ημέρας η αγάπη είναι αυτή που μας οδηγεί στο φως ενώ το μίσος μάς οδηγεί στο σκοτάδι και στη φθορά». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου κατά το κήρυγμα που εκφώνησε ενώπιον των πιστών της ενορίας Αγίου Νεκταρίου Πέρθης.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, την Κυριακή ιερούργησε στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Dianella, πλαισιούμενος από τους επισκόπους Κυανέων κ. Ελπίδιο και Μελόης κ. Αιμιλιανό και από ιερείς της πόλεως της Πέρθης.

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία παρουσιάζει τον Ιησού Χριστό να κηρύττει την αγάπη ακόμα και προς τους εχθρούς μας. «Ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν» και «καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως», ήταν δύο από τα σημεία της ευαγγελικής περικοπής στα οποία εστίασε την προσοχή του Αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας, αυτόν που καθιστά τον χριστιανισμό διαφορετικό από κάθε άλλη θρησκεία καθότι καλεί τους ανθρώπους να υπερβούν την ανθρώπινη φύση τους, γενόμενοι «κοινωνοί της θείας φύσεως» κατά χάρη και να μπορέσουν να ζήσουν όπως ο Θεός.

Υπενθύμισε, ότι ο ίδιος ο Χριστός υπάκουσε σε αυτήν την επαναστατική προτροπή αφού στο τέλος της επίγειας ζωής του ευρισκόμενος επάνω στον σταυρό του μαρτυρίου, αναφώνησε: «Πάτερ ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι». Το παράδειγμα του Κυρίου μας, όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, ακολούθησαν στη συνέχεια και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας ιδίως όσοι μαρτύρησαν για την πίστη τους προσευχόμενοι ωστόσο μέχρι την τελευταία στιγμή για τους διώκτες και δημίους τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του προστάτη αγίου της ενορίας Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος παρότι δε συγκαταλέγεται στους μάρτυρες της ορθοδόξου εκκλησίας ωστόσο η ζωή του ήταν μαρτυρική, καθώς πέρασε από την κάμινο της συκοφαντίας και της αδικίας. «Όμως ουδέποτε κατηγόρησε αυτούς που τον κατηγόρησαν, ουδέποτε εστράφη εναντίον αυτών οι οποίοι τον αδίκησαν αλλά ακολουθώντας τη διδασκαλία του Χριστού και το παράδειγμα των αγίων μας συγχωρούσε όλους αυτούς οι οποίοι τον κατηγορούσαν και τον αδικούσαν», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Κατακλείοντας, με την ευχή η επαναστατική αυτή διδασκαλία του Χριστού να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας ώστε να επιδιώκουμε να κάνουμε την υπέρβαση στη ζωή μας, ο κ. Μακάριος διεμήνυσε πως «στο τέλος της ημέρας ο πιο δυνατός δεν είναι αυτός που έχει μίσος αλλά αυτός που έχει αγάπη. Η αγάπη είναι η δύναμη. Το μίσος είναι μιζέρια, είναι κακομοιριά. Η αγάπη στο τέλος της ημέρας είναι αυτή που μας οδηγεί στο φως. Όλα τα άλλα μάς οδηγούν στο σκοτάδι και στη φθορά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ