Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:27

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Περισσότερα από 400 χιλιάδες δολάρια για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Περισσότερα από 400 χιλιάδες δολάρια έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για τους πυροπαθείς στην Ελλάδα, χάρη στην αθρόα και συγκινητική ανταπόκριση των ομογενών στον έρανο της τοπικής Εκκλησίας.

“Οι ευλογημένοι άνθρωποι της Ομογένειάς μας έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι οι αρχές της χριστιανικής διδασκαλίας, η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον εμπερίστατο συνάνθρωπο, είναι βαθιά ριζωμένες στις καρδιές τους”, σημειώνει σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και προσθέτει: “Όπως έχουν αποδείξει, επίσης, ότι το ενδιαφέρον τους για την πατρώα γη είναι ισχυρό και αδιάλειπτο, και οι καρδιές τους ουδέποτε μένουν ασυγκίνητες ενώπιον των κατά καιρούς δοκιμασιών που βιώνουν οι αδελφοί μας στην Ελλάδα. Τούτων δοθέντων, ουδεμία έκπληξη μού προκαλεί η ένθερμη ανταπόκριση της Ομογένειάς μας στον έρανο για τις οικογένειες που απώλεσαν τα υπάρχοντά τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταστρεπτικών πυρκαγιών.

Εντούτοις, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους ομογενείς μας και προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας, οι οποίοι αγκάλιασαν την εν λόγω πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπομένουν εξαιτίας της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για το μεγαλύτερο τμήμα της αυστραλιανής κοινωνίας και των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων που έχουν προκληθεί στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Είναι εξόχως συγκινητικό ότι σε μία περίοδο που οι εκκλησίες μας στην πλειονότητά τους παραμένουν κλειστές, στο πλαίσιο των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η έκκλησή μας απέφερε πλούσιους καρπούς και οι πυρόπληκτοι αδελφοί μας στην Ελλάδα θα γίνουν αποδέκτες μιας σημαντικής βοήθειας από τους Αντίποδες.

Ευχαριστώ προσωπικά κάθε μια και κάθε έναν από τους δωρητές, ενώ συγχαίρω τους αγαπητούς κληρικούς μας που πάσχισαν με ζέση να επικοινωνήσουν τα ευγενή μηνύματα της πρωτοβουλίας, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που προαναφέρθησαν, καθώς επίσης τον πρόεδρο της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιο Τσουρδαλάκη, για τη καθοριστική συμβολή του προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος, θερμότατες ευχαριστίες αξίζουν ο παροικιακός Οργανισμός ΜΜΕ Greek Media Group και ειδικότερα το 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς, για τη σημαντική συνδρομή που προσέφερε με τη διοργάνωση ραδιοεράνου, όπως και όλοι οι εθελοντές οι οποίοι υποστήριξαν το εγχείρημα.

Είμαι πεπεισμένος ότι τα ίδια συναισθήματα ευγνωμοσύνης θα βιώσουν και οι αδελφοί μας που βρίσκονται σε ανάγκη και, χάρη στο περίσσευμα ή το υστέρημα όσων ανταποκρίθηκαν στον έρανο, σύντομα θα απολαύουν μια πολύτιμη ανακούφιση”.

Το ακριβές ποσό καθώς επίσης και αναλυτικός κατάλογος των δωρητών πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα ενώ όσοι έχουν προβεί σε προσφορές στο πλαίσιο του ραδιοεράνου, παρακαλούνται να καταθέτουν τα αντίστοιχα ποσά στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς:

DELPHI  BANK

NAME : GREEK ORTHODOX ARCHDIOCESE AUSTRALIA  APPEAL  ACCOUNT

BSB :  941-302

ACCOUNT :  20-388-8010

NATIONAL AUSTRALIA BANK

NAME: G.O.A.A.  ACCOUNT

BSB :  082-057

ACCOUNT :   12-693-2006

BANK  OF  SYDNEY

NAME : GREEK ORTHODOX ARCHDIOCESE AUSTRALIA APPEAL ACCOUNT

BSB : 942-303

ACCOUNT :  1710-664

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ