Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:21

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ FRANKSTON

Αυστραλία: Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Μελβούρνη (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη υπό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Ορθοδοξίας αποτέλεσε ο Ιερός Ναός των Θεοφανείων στο προάστιο Frankston. Εν πληθούση εκκλησία ο κ. Μακάριος χοροστάτησε στην ακολουθία του όρθρου, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό και στη συνέχεια προεξήρχε της πανηγυρικής αρχιερατικής θείας λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο και από πολλούς κληρικούς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Μελβούρνης και Northcote.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης και πολλοί εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων και οργανώσεων, καθώς επίσης ο Άρχων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αθανάσιος Κεχαγιόγλου.

Μετά από την απόλυση της θείας λειτουργίας, κλήρος και λαός μετέβησαν εν πομπή στην προβλήτα Frankston Pier, όπου ο Αρχιεπίσκοπος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού. Αθρόα και συγκινητική ήταν η προσέλευση των ομογενών στο λιμάνι του Frakston, όπου η τελετή εις ανάμνηση της Βαπτίσεως του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό, πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας και με την παρουσία του Ποιμενάρχου τους, για πρώτη φορά από την άφιξή του στην Αυστραλία.

Περισσότεροι από είκοσι πέντε πιστοί βούτηξαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, ενώ πρώτος κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό ο κ. Εμμανουήλ Σπύρογλου από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Templestowe. Ο κ. Μακάριος συνεχάρη και ευλόγησε όλους τους κολυμβητές, ενώ εξέφρασε την πατρική ευαρέσκειά του για τον σεβασμό που επιδεικνύει η ελληνική Ομογένεια, ιδίως δε η νέα γενιά προς τα πατροπαράδοτα έθιμα και την Ορθόδοξη πίστη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ