Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 | 12:43

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Επιστολή κόλαφος ομογενή εκδότη για οργανωμένο σχέδιο κατά Μακαρίου με πρωτεργάτη αρχιερέα του Πατριαρχείου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος που δρα υπονομευτικά κατά του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου αποκαλύπτει ο εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας της Αυστραλίας «Ο Κόσμος» κ. Σπύρος Χαραλάμπους.

Με ανοιχτή επιστολή του την οποία απευθύνει σε μητροπολίτη του Οικουμενικού Θρόνου ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και είχε βλέψεις για τον αρχιεπισκοπικό θώκο στην μετά Στυλιανό εποχή, ο γνωστός δημοσιογράφος αποκαλύπτει επώνυμα κι ενυπόγραφα την ύπαρξη σχεδίου εις βάρος του σημερινού Αρχιεπισκόπου το οποίο κατευθύνεται από τον εν λόγω μητροπολίτη, επειδή δεν εξελέγη, ενώ αναφέρεται και σε πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού τα οποία συμμετέχουν στο «έγκλημα» όπως χαρακτηρίζει τις κινήσεις τους ο κ. Χαραλάμπους, επειδή δεν μπορούν πλέον να επηρεάσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Αρχιεπισκοπή.

Η επιστολή, που ρίχνει φως σε μια σειρά από γεγονότα  της τελευταίας διετίας εις βάρος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου  έχει προκαλέσει ήδη ισχυρούς κλυδωνισμούς τόσο στο Φανάρι όσο και στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αυστραλίας επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τους ισχυρισμούς του κ. Μακαρίου περί ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου από συγκεκριμένα πρόσωπα που συνδέονταν άμεσα με την προηγούμενη ηγεσία της Αρχιεπισκοπής αλλά και κληρικούς που αρνούνται να αποδεχθούν την νέα κατάσταση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος έχει ήδη προσφύγει τόσο στην αυστραλιανή όσο και στην ελληνική Δικαιοσύνη για όλα όσα του έχουν καταμαρτυρήσει δημόσια τα πρόσωπα αυτά ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις σε εκκλησιαστικό επίπεδο σε ότι αφορά τους κληρικούς που εμπλέκονται στα γεγονότα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες ο τηλεοπτικός σταθμός ABC της Αυστραλίας ο οποίος τον Απρίλιο είχε μεταδόσει ρεπορτάζ στο οποίο γινόταν λόγος για κακοδιοίκηση στην ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στον οποίο χρέωσαν την σπατάλη χρημάτων για ίδιο όφελος εις βάρος των γερόντων που φιλοξενούνται στις μονάδες φροντίδας της Αρχιεπισκοπής.

Σχεδόν πέντε μήνες μετά, ο σταθμός ζήτησε συγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο δημοσιεύοντας κείμενο το οποίο ξεκαθαρίζει πως:

«Στις 16 Απριλίου 2021, το ABC δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη συμπεριφορά της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία σε σχέση με τις εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων. Το ABC επιθυμεί να διευκρινίσει ότι αυτό το ρεπορτάζ δεν είχε σκοπό να υποδηλώσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος είχε διοχετεύσει προσωπικά χρήματα από τον Άγιο Βασίλειο στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ή ότι είχε ξοδέψει για λογαριασμό του  χρήματα που προορίζονταν για τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Επιπλέον, το ρεπορτάζ δεν είχε σκοπό να υποστηρίξει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήταν αμελής και δεν σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με την απώλεια 45 φιλοξενουμένων στο σπίτι φροντίδας ηλικιωμένων του Αγίου Βασιλείου στη Μελβούρνη.

Οποιαδήποτε τέτοια ερμηνεία του άρθρου είναι λανθασμένη. Στο βαθμό που οι αναγνώστες κατάλαβαν την ιστορία με αυτόν τον τρόπο, το ABC ζητά συγγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για οποιαδήποτε βλάβη ή προσβολή. Αυτό δεν ήταν ποτέ η πρόθεση μας» καταλήγει η ανακοίνωση του σταθμού.

Μέχρι στιγμής η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει πως τα όσα έχουν διατυπωθεί την τελευταία διετία εις βάρος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αποτελούν κατασκευάσματα συγκεκριμένων κύκλων, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δημόσια ανακοίνωση ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων στα οποία έχει προσφύγει ήδη κατά τον περισσότερων από τα πρόσωπα που εμπλέκονται.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ