Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:12

Αυστηρά μέτρα στην Ιερά Σύνοδο λόγω Covid19

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αυστηρά υγειονομικά μέτρα ισχύουν από χθες στο Συνοδικό Μέγαρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid19.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό σημείωμα της Ιεράς Συνόδου, το οποίο έχει τοιχοκολληθεί σε εμφανές σημείο, καταγράφονται αναλυτικά τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν στους χώρους του Μεγάρου.

Απαγόρευση εισόδου επισκεπτών “άνευ υπηρεσιακών λόγων”, υποχρεωτική θερμομέτρηση για όσους εισέρχονται στο κτίριο, απολύμανση χεριών με ειδικό υγρό και, φυσικά, υποχρεωτική χρήση μάσκας για υπαλλήλους και επισκέπτες εντός του Μεγάρου της Ιεράς Συνόδου, είναι μερικά μόνο από αυτά.

“Οι συγχρωτισμοί μεταξύ των υπαλλήλων πρέπει να αποφεύγονται και γι’ αυτό παρακαλούμε να παραμένουν όλοι στα γραφεία τους και να μην μετακινούνται παρά μόνο για λόγους υπηρεσιακούς ή προσωπικής υγιεινής”, αναφέρει χαρακτηριστικά το υπηρεσιακό σημείωμα δίνοντας έτσι τον τόνο του πόσο σοβαρά έχει λάβει η Εκκλησία τα σχετικά περιοριστικά μέτρα.

Επιπλέον, προβλέπεται καταγραφή των στοιχείων επικοινωνίας των επισκεπτών ενώ τονίζονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα σε περίπτωση μη τήρησης των σχετικών μέτρων, κλείνοντας με την παράκληση “σε κάθε εκκλησιαστικό υπάλληλο, ώστε κατά το μέτρο της προσωπικής του ευθύνης, να φροντίσει για την, χάριτι Θεού και προστασίας των Αγίων Του, προφύλαξη του εαυτού του και των συνανθρώπων του”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ