ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Αύριο η επίσημη τελετή επανένωσης των τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις 17:30 στο Μουσείο της Ακρόπολης η επίσημη τελετή επανένωσης των τριών θραυσμάτων που προσέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Για το λόγο αυτό στην Ελλάδα βρίσκεται αντιπροσωπεία από το Βατικανό, η οποία αύριο το μεσημέρι στις 14:30, θα έχει συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας είναι ο επίσκοπος Braian Farell, Γραμματέας της Επιτροπής του Βατικανού για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών και μέλη ο Υπογραμματεύς της Επιτροπής π. Andrea Palmieri, η καθηγήτρια Dr Barbara Jatta, διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανού και ο Αρχιεπίσκοπος Jan Romeo Pawlowski, Νούντσιος του Βατικανού στην Ελλάδα.

Να υπογραμμιστεί, ότι με την τελετή αυτή ολοκληρώνεται η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να δωρίσει τα τρία αυτά θραύσματα στον Μακαριώτατο και έρχεται σε συνέχεια της εφαρμογής της συμφωνίας που υπεγράφη στα Μουσεία του Βατικανού στις 7 Μαρτίου, μεταξύ των εκπροσώπων του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου, για την παράδοση των γλυπτών στον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και εν συνεχεία στον Διευθυντή του Μουσείου της Ακροπόλεως.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV