Δε, 15/07/24 | 5:56

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εκπρόσωπος Ερντογάν: “Η Αγία Σοφία είναι στην τουρκική επικράτεια και οι Έλληνες να μην ασχολούνται”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για την απεικόνιση της Αγίας Σοφίας στα τουρκικά διαβατήρια ως τζαμί.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ ανέφερε πως η Αγία Σοφία βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια και η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ζήτημα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριο μας. Έχει γίνει κάτι πολύ ωραίο και κάτι σωστό. Τι ενδιαφέρει και τι αφορά τους Έλληνες που απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας της Τουρκίας. Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι περίεργη», σημείωσε.

Όπως ισχυρίστηκε μάλιστα η ιδέα του Ερντογάν να τοποθετήσει την Αγία Σοφία ως τζαμί στα διαβατήρια είναι κάτι πολύ όμορφο και σωστό. «Συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στο να απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας στα διαβατήρια μας. Αυτό δεν αφορά τους Έλληνες και δεν έχουν λόγο να αντιδράσουν. Είχαν κάνει το ίδιο όταν είχαμε ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα. Η Αγία Σοφία βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας μας», επεσήμανε.

Οι βανδαλισμοί ωστόσο που έχει υποστεί το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή με το τελευταίο ασύλληπτο περιστατικό να αφορά μια ιστορική οθωμανική δεξαμενή νερού στον ναό, η οποία μετατράπηκε σε παπουτσοθήκη. Μάλιστα, οι πράξεις αυτές ήρθαν λίγες ημέρες μετά την καταστροφή της αυτοκρατορικής πύλης την οποία οι τουρκικές αρχές «βάφτισαν» ως φυσιολογική φθορά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ