Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 21:19

Αβύδου: “Τα λείψανα των Αγίων δεν είναι απλά κόκκαλα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης “Τα λείψανα των Αγίων τα οποία τιμούμε, δεν είναι κόκκαλα απλά, αλλά, είναι λείψανα ανθρώπων, οι οποίοι βρήκαν χάριτι παρά τω Θεώ και πρεσβεύουν για εμάς», τόνισε ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, όπου προεξήρχε στην υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Παρθενίου, προστάτου των καρκινοπαθών, από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ευβοίας.

Ο κ. Κύριλλος, τόνισε πως «Με την παρουσία των Αγίων μέσα στην εκκλησία και μέσα στη ζωή μας, καταδεικνύεται, ότι, η ορθόδοξη εκκλησία, είναι, μια ζωντανή εκκλησία, είναι, η αυθεντική φανέρωση του χριστιανισμού», ενώ πρόσθεσε πως «Τιμούμε τους Αγίους, τιμούμε τον αγώνα τους, τιμούμε την πνευματική τους πορεία, η οποία αποτελεί για εμάς ένα πρότυπο».

Κλείνοντας, ο κ. Κύριλλος, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, για την ευλογία που έδωσε για να παραστεί ο ίδιος εκεί, τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την άδεια και ευλογία που έδωσε, για την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου, αλλά και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο, ο οποίος και εκόμισε την κάρα του Αγίου Παρθενίου, με την συνοδεία του.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας, ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο, για την Αρχιερατική του παρουσία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ