Αθώος και για τη 2η υπόθεση ο μητροπολίτης Κερκύρας: “Δικαιώθηκε η Εκκλησία” – ΒΙΝΤΕΟ

Την αθώωση του μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου αποφάσισε πριν από λίγο το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας.

Το δικαστήριο, παρά την αρχική πρόταση της εισαγγελέως για ενοχή του μητροπολίτη, αποφάσισε να απαλλάξει τον κ. Νεκτάριο και από τη δεύτερη κατηγορία για παραβίαση της ΚΥΑ κατά τη λειτουργία των Βαΐων και τη λιτάνευση του αγίου Σπυρίδωνα.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καθώς και ο τελετάρχης της λιτανείας στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή.

“Δικαιώθηκε η Εκκλησία, δικαιώθηκε η Κέρκυρα και οι προσδοκίες όλου του Κερκυραϊκού λαού” δήλωσε σχολιάζοντας την απόφαση ο μητροπολίτης Νεκτάριος. “Ένας επίσκοπος ιερουργεί και υπερασπίζεται των δικαίων του λαού. Αυτό ήταν το έργο μου κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω”, πρόσθεσε.

“Να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας” συμβούλευσε τους πιστούς στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου έξω από το δικαστήριο, αναφερόμενος ταυτόχρονα και στις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου λέγοντας “βεβαίως ο Μακαριώτατος είχε πει ‘πρώτα ο άνθρωπος κι έπειτα όλα τα άλλα’, εγώ πιστεύω ότι πρώτα, πάνω από όλα είναι ο Θεός”.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Κερκύρας από το corfutvnews.gr

Αθώος κο στην δεύτερη δίκη

Δημοσιεύτηκε από "Corfu Channel – Το Κερκυραϊκό Κανάλι" Official Page στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Ετικέτες: