Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 5:09

ΑΠΟ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑ

Αστυπάλαια: Φωτιά στην εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας – Ζημιές σε ναό και προσκυνήματα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτιά ξέσπασε στην εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια προκαλώντας σύμφωνα με αναφορές ζημιές στο ναό και στα προσκυνήματα. 

Όπως επιβεβαιώνει η πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε την Κυριακή στον ιερό προσκυνηματικό ναό της Παναγίας Πορταΐτισσας στο νησί της Αστυπάλαιας. Κλιμάκιο της πυροσβεστικής θα βρεθεί στο νησί προκειμένου να προβεί σε αυτοψία.  Η Παναγία η Πορταϊτισσα αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο του νησιού και το μεγαλύτερο του προσκύνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε την ώρα της θείας λειτουργίας από αναμμένο κερί που βρισκόταν κοντά στο παγκάρι και το οποίο φέρεται να ακούμπησε σε ύφασμα. Οι πιστοί που παρακολουθούσαν την θεία λειτουργία κινήθηκαν άμεσα αποκαθηλώνοντας τις εικόνες και περιορίζοντας την πυρκαγιά. Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας, την οποία επισκέπτεται χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο για να προσκυνήσει, υπέστη ζημιές στο πρόσωπο και στο ασημένιο της «πουκάμισο». 

Ο ιερός προσκυνηματικός ναός (μοναστήρι αρχικά) της Παναγίας της Πορταϊτισσας στην Αστυπάλαια άρχισε να χτίζεται το 1762 από τον μοναχό Όσιο Άνθιμο και από την Κεφαλλονιά. Η ανέγερση κράτησε εννιά χρόνια. Η εκκλησία είναι γνωστή για το πανηγύρι του δεκαπενταυγούστου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ