Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 | 11:58

Άρτης: «Αν θεωρούμε τον εαυτό μας το κέντρο του κόσμου, είμαστε ειδωλολάτρες»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Το παράδειγμα της εγκράτειας και της ταπεινότητας του του σήμερα εορταζομένου Αγίου Νικολάου, τόνισε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος από το ιερό βήμα του πολιούχου της Καισαριανής.

«Πολλές φορές όλοι στη ζωή μας, θεωρούμε ότι εμείς είμαστε θεοί. Ακόμη και αν τα χείλη μας προφέρουν το πιστεύω εις ένα Θεό, στην πραγματικότητα νομίζουμε ότι εμείς είμαστε το κέντρο του κόσμου και όλοι οι άλλοι άνθρωποι έχουν φτιαχτεί για να υπηρετούν εμάς. Εκείνη την ώρα είμαστε άθεοι, είμαστε ειδωλολάτρες», υπογράμμισε ο κ. Καλλίνικος, που προεξήρχε κατά το λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέσθηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος και ο οικείος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Στο λόγο του ο κ. Καλλίνικος επεσήμανε πως «Σήμερα είμαστε φτωχοί στην καρδιά μας, για αυτό φτάσαμε στο θλιβερό φαινόμενο να βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν ένα κομμάτι ψωμί, να βλέπουμε παιδιά να πεθαίνουν για μια σταγόνα νερό, την ίδια στιγμή που ακούμε ότι δισεκατομμύρια καταναλώνονται για εξοπλισμούς ώστε το ένα κράτος να πολεμά το άλλο», ενώ έθεσε το ερώτημα με το οποίο θα πρέπει να αναλογιστεί ο κάθε ένας από εμάς που είναι «Στα πόσα ευρώ ο άνθρωπος είναι χορτάτος και στα πόσα ευρώ μπορεί να πει, ότι ζει κανονικά; Όταν ο άνθρωπος έχει στην ψυχή του το Θεό, μόνο τότε έχει μια πλήρη ζωή νοιώθοντας ολοκληρωμένος», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος ο κ. Δανιήλ, ευχαρίστησε θερμά τους δυο Μητροπολίτες, που λάμπρυναν με την παρουσία τους την ιερά πανήγυρη του προστάτου και εφόρου της περιοχής Αγίου Νικολάου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ