Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 13:18

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου χειροθετήθηκε ο δικηγόρος των Αθηνών Σάκης Κεχαγιόγλου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου.

Το οφφίκιο του Άρχοντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας απονέμεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε πολίτες που προσφέρουν στο κοινό καλό. Ο τίτλος του Άρχοντος Δικαιοφύλακος απονέμονταν κατά την Βυζαντινή περίοδο σε νομικούς που υπερασπίζονταν τα δικαιώματα της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά τη χθεσινή θεία λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας μετά από εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη απένειμε το συγκεκριμένο οφφίκιο στον κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, ποινικολόγο.

Στην προσφώνησή του ο κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων επεσήμανε, “Ἐπειδή πολυειδῶς και πολυτρόπως χρησίμους και εὐεργετικούς τῇ Ἐκκλησίᾳ ἑαυτούς καταδεικνύντας ζήλῳ τε ἐνθέῳ περί τά κοινά ἀμφιπονουμένους τιμᾶν οἶδε χαίρουσα ἡ Μήτηρ Ἐκκλησίᾳ ὀφφικίων τε ἀπονομαῖς τήν προς αὐτούς εὐκαίρως ἐνδεικνῦσα εὕνοιαν φιλευσεβῶς και φιλογενῶς πολυτίμους προσφέρων ὑπηρεσίας τῇ κoινῶνιᾳ και τῇ ἐπιστήμῃ τῆς Θέμιδος”.

Ο νέος Άρχων στην αντιφώνησή του εξέφρασε την βαθειά του ευγνωμοσύνη προς τον Παναγιώτατο για την ευαρέσκεια προς το πρόσωπό του και την μέγιστη τιμή να συμπεριληφθεί στην χορεία των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ευχαρίστησε δε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων κ. Νικήτα και τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Μητροπολίτης Γέροντας Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Θυάτειρα”  κ. Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ