Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 15:38

Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης: “Ανοίξτε το Facebook και γράψτε παντού για την αγάπη του Θεού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως βρέθηκε σήμερα ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης προεξάρχοντας της πανηγύρεως και της Θείας Ευχαριστίας.

Ο π. Συμεών τόνισε στο κήρυγμά του αναφερόμενος στους ιαματικούς Αγίους Αναργύρους πως “καθιερώθηκαν στην συνείδηση των ανθρώπων ως οι Άγιοι που φανέρωσαν στον κόσμο πως ο Θεός είναι Θεός της Αγάπης. Αξιοποίησαν τις αρετές και τις δωρεές του Θεού για την διακονία των ανθρώπων. Μα πάνω απ όλα αξιοποίησαν το χάρισμα της αγάπης, ένα χάρισμα με το οποίο είναι προικισμένοι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξεως και μορφωτικού επιπέδου. Χωρίς την αγάπη δεν ζει ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει. Χωρίς την δόξα και τα χρήματα μπορεί να ζήσει κάποιος. Μπορεί να κολυμπάει στη δόξα, το χρήμα και την υγεία, όμως χωρίς την αγάπη δεν μπορεί να ζήσει. Αν δεν βιώσει και δεν προσφέρει την αγάπη όπως οι Άγιοι Ανάργυροι χωρίς κανένα αντάλλαγμα, ιδιοτέλεια και έπαρση. Αυτή την αγάπη μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος , για να ζήσει πραγματικά την ζωή του. Χρησιμοποίησαν την επιστήμη τους και τις γνώσεις τους και μαζί με την σωματική υγεία, προσέφεραν και την ψυχική υγεία. Αυτό είναι υγεία. Να ξαναβρώ την αγάπη, την ενότητα, την σχέση μου με τον Θεό. Μόνο η ελευθερία που οδηγεί στην αγάπη καρποφορεί”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “Το σύνθημα της σημερινής ημέρας και το μήνυμα της εορτής των Αγίων Αναργύρων είναι πολύ απλό. Ανοίξτε τα σημειωματάρια της καρδιάς σας και σημειώστε το. Ανοίξτε τα κινητά σας και ηχογραφήστε το. Ανοίξτε το Facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γράψτε το. Διαδώστε το παντού. Δεν έχει copyright, ούτε είναι μυστικό. Το μήνυμα των Αγίων Αναργύρων είναι ένα και μοναδικό. “Παίρνω αγάπη από τον Θεό, δίνω αγάπη στους ανθρώπους”.

Επίσης ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς ιερείς και ενημέρωσε τους πιστούς για την χειροτονία του διακόνου του ναού π. Ιωσήφ, που θα γίνει στις 12 Νοέμβρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ