Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 9:49

Αρχιερατικό συλλείτουργο στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. των Αγίων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη. Στον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, συμπαραστούμενος από τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρο και τον οικείο Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο. Τους Αρχιερείς πλαισίωναν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Στον θείο λόγο του ο κ. Θεόκτιστος, κατόπιν προλογήσεως του κ. Κυρίλλου, αναφέρθηκε στη σημασία του να είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι κατ’ ουσίαν και όχι απλώς να το δηλώνουμε. “Οφείλουμε καθημερινά να δείχνουμε πως συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις μας, υπακούοντας στους κανόνες του Κυρίου” ενώ τόνισε την ανάγκη για συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όχι την απλή παρουσία μας σε αυτό. “Να φέρουμε τον Χριστό μέσα μας, αυτό σημαίνει Χριστιανός. Κατά την Θεία Κοινωνία, το κάλεσμα του Κυρίου, η πρόσκληση, απευθύνεται σε όλους, ώστε να προσέλθουν και να μεταλάβουν και όχι επιλεκτικά. Έτσι και η Εκκλησία καλεί άπαντες να συμμετέχουν ουσιαστικά και όχι επιφανειακά”.

Στον Ναό ευρίσκεται από χθες, εκτός από τεμάχιο λειψάνου των Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, η σιαγόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου του Βαπτιστού από την Μητρόπολη Ζιχνών και την Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής Δομήρου, η οποία και θα τίθεται σε προσκύνηση μέχρι Σάββατο 2 Ιουλίου, όπου και θα αναχωρήσει.

Η σημερινή ακολουθία μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από το Orthodoxia.info.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ