Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:35

Αρχιερατικό συλλείτουργο στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν και φέτος τα “ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2018” στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ναού η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου από την Μητρόπολη Ρόδου την οποία συνόδευσε ο Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος και υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και Θηβών Γεώργιος.

Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Γεωργίου συμπαραστατουμένου από τον Επίσκοπο Ολύμπου κ. Κύριλλο και τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου και των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στους γύρω δρόμους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΔΟΧΗ & ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΔΩ

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ευχήθηκε “έτη πολλά κ ευλογημένα” στον ομόλογό του Μητροπολίτη Θηβών για τα δέκα χρόνια Αρχιερατείας που συμπληρώνει φέτος.

Ο κ. Γεώργιος στην ομιλία του παρότρυνε τους πιστούς να πορευθούν στη ζωή και τις δυσκολίες αυτής με το παράδειγμα του Αποστόλου Παύλου. “Η σημερινή μας πορεία να είναι μία έμπρακτη μαρτυρία. Άλλωστε στα χρόνια του Αποστόλου Παύλου, όποιος δήλωνε χριστιανός ή μαθητής του Χριστού, σήμαινε αυτόματα και μελλοθάνατος”.

Σήμερα κορυφώθηκαν οι εορτασμοί με το αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και ο Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος που κήρυξε τον θείο λόγο.

Η σημερινή ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το ECTV.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη στις 3 Ιουλίου όταν και η εικόνα του Αγίου Φανουρίου θα επιστρέψει στον ομώνυμο ναό στην Ρόδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ