Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 7:24

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, 28 Ιανουαρίου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού πόλεως Ιεράπετρας, κατά το οποίο συνιερούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Ειδικότερα, κατά την ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος στη συνέχεια προέστη κατά την Θεία Λειτουργία και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα, ερμηνεύοντας με το κηρυκτικό χάρισμα που διαθέτει, με ενάργεια, σαφήνεια και με θεολογικά επιχειρήματα την ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου και μεταφέροντας με λόγο απλό και κατανοητό το μήνυμα του ευαγγελίου στο σύγχρονο άνθρωπο.

Στο Κοινωνικό αναγνώσθηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή Λαό της Μεγαλονήσου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Στο τέλος της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία έλαβαν μέρος οι δύο Αιδεσιμολ. Εφημέριοι του ναού, Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκης και Οικονόμος π. Θεολόγος Καλαφατάκης, τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Καλλιόπης Περιστεράκη-Kατσιδονιωτάκη.

Κατά την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυριλλος ως Ποιμενάρχης καλωσόρισε στην Ιεράπετρα τον Σητειακής καταγωγής Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και την τέλεση του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, σημειώνοντας τη σχέση του στην Ενορία του Τίμιου Σταυρού, όπου διέμενε όταν διακονούσε στην Ιεράπετρα ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και σχεδόν καθημερινά βρισκόταν στον ναό για να συμμετέχει στις ιερές ακολουθίες.

Ο Σεβ. κ. Ιωσήφ ευχαρίστησε εκ κέντρου καρδίας τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την αγάπη και τη φιλοξενία και του ευχήθηκε να είναι πολύχρονος και η διακονία του στην τοπική Εκκλησία πολυχρόνια και θεάρεστη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ