Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:04

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Ηλιούπολη για την Παναγία Οστραμπράμσκα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε και φέτος η Σύναξη της Παναγίας Οστραμπράμσκα στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν σήμερα και θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, πραγματοποιούνται με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας.

Στον Όρθρο και τη Θεία λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Χαινούφκα κ. Παύλος της Εκκλησίας της Πολωνίας, συνιερουργούντος του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και Πολωνών κληρικών.

Εν συνεχεία ακολούθησε προσφώνηση και επίδοση τιμητικών διακρίσεων προς Πολωνούς κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι συνήργησαν στην ανάπτυξη των προγραμμάτων με νέους από την Πολωνία και το ίδρυμα Αγίας Μαρίνας Βαρσοβίας.

Ανάμεσα στους τιμώμενους και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους γύρω από το ναό δρόμους.

Το ιστορικό των σχέσεων της εκκληστιακής κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως με την Πολωνία ξεκινά το 1997. Από τότε έχουν αναπτυχθεί προγράμματα θερινής φιλοξενίας νέων (κατασκηνώσεις) από την Πολωνία και γνωριμία τους με τον Ελληνικό πολιτισμό, ενώ με προσπάθειες του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και κυρίως με προσωπικές του δαπάνες ετησίως, διδάσκεται Ελληνικά ένας νέος από την Πολωνία.

Συνολικά 8 νέα παιδία έχουν λάβει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας είτε στο διδασκαλείο της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών (4) είτε σε θερινά προγράμματα διαφόρων φορέων (4).

Στην λειτουργία παρέστησαν εκτός του Πολωνού Υφυπουργού, Πολωνοί Βουλευτές από την επιτροπή Ελληνο-πολωνικών σχέσεων, ο Αντινομάρχης και ο Αντιδήμαρχος Μπιαλίστοκ και  Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ