Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:47

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Αγία Γλυκερία Γαλατσίου – Κύριλλος: “Είναι χρέος μας να είμαστε ομολογητές του Χριστού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε λαμπρότητα πανηγυρίστηκε στο Γαλάτσι η εορτή της Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό. Τους Αρχιερείς πλαισίωναν ιερείς από τη Μητρόπολη Κηφισίας, αλλά και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Κύριλλος, έκανε λόγο για τη ομολογία της πίστης, με αφορμή τον βίο της Αγίας Γλυκερίας. Τόνισε πως “Οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε την πίστη μας, να την προστατεύουμε”. Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι “Είναι χρέος μας να είμαστε ομολογητές του Χριστού, ακόμα και τώρα που δεν απειλείται η ακεραιότητά μας, που δε μας εμποδίζει κάποιος να εκδηλώνουμε την πίστη μας”.

“Άραγε, πόσοι από εμάς να έφταναν στο σημείο να ομολογήσουν ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή;”, αναρωτήθηκε.

“Και πως να συμβεί αυτό, όταν σε μία απλή, φιλική συζήτηση, που καθυβρίζεται ο Χριστός και η Εκκλησία, δεν παίρνουμε θέση, ντρεπόμαστε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Η ιστορία η σύγχρονη είναι γεμάτη από τόσα παραδείγματα”.

Κλείνοντας, ευχήθηκε “να μην χάνουμε την πίστη μας στο Θεό και ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να ζήσουν οι Οσιομάρτυρες, να αποτελεί οδηγό για τη δική μας πορεία και ζωή”.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η μεγαλειώδης λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Γλυκερίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ