Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:54

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τον Όσιο Ευμένιο τον Νέο στη γενέτειρά του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν και μνήμης του Οσίου Ευμενίου του Νέου στον ιερό ναό Γενεσίου Θεοτόκου στην Εθιά Μονοφατσίου Ηρακλείου γενέτειρα του νέου αγίου της εκκλησίας όπου κατά τον φετινό εορτασμό συμμετείχε τριμελής συνοδική αντιπροσωπεία αρχιερέων από την Εκκλησίας Κρήτης.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέσθηκε ο εσπερινός της εορτής κατά τον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος μίλησε και για τον Άγιο Ευμένιο το Νέο, συμπροσευχομένων των μητροπολιτών Γορτύνης κ. Μακαρίου και Ιεραπύτνης κ. Κυρίλλου.

Ανήμερα της εορτής, ο κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο, κατά το οποίο συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο και ο μητροπολίτης Γορτύνης κ. Μακάριος.

Προ της απολύσεως της θείας λειτουργίας, αναγνώσθηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου της κατατάξεως του Αγίου Ευμενίου του Νέου στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας, από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βασιλάκη. Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πράξεως εντός του ναού σε περίοπτη θέση.

Ακολούθως στον αύλειο χώρο του ναού τελέσθηκε αγιασμός και κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση κτιρίου με πρωτοχριστιανικά στοιχεία, το οποίο θα στεγάσει τον τάφο του αγίου. Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Γορτύνης κ. Μακάριος ανέγνωσε εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης σχετικό συνοδικό μήνυμα και ευχαρίστησε από καρδίας τους αρχιερείς, τους κληρικούς και τους λαϊκούς που μετείχαν στην πανήγυρη.

Φώτο: Ι.Μ. Κυδωνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ