Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 | 0:47

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Αρχιεπίσκοπος προς μαθητές: “Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν την πρώτη αλλά όχι την μοναδική σημαντική μάχη στη ζωής σας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μέσα από αυτό επισημαίνει πως οι εξετάσεις αυτές αποτελούν την πρώτη αλλά όχι την μοναδική σημαντική μάχη στη ζωής τους.

Απευθυνθεί δε στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς εκ μέσης καρδίας δύναμη και υπομονή, ώστε όλοι μαζί να στηρίξουν τα παιδιά στις προσπάθειες και στις επιλογές τους.

Αναλυτικά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τους διαγωνιζομένους

Αγαπητά μου παιδιά,

Με την ευκαιρία της επικείμενης έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων επιθυμώ ως Πνευματικός Πατέρας σας να απευθυνθώ με αγάπη σε όλους σας, μαθητές και μαθήτριες.

Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν την πρώτη αλλά όχι την μοναδική σημαντική μάχη της ζωής σας. Είναι η κορύφωση των προσπαθειών σας, αλλά όχι η απόλυτη κρίση των δυνατοτήτων σας. Η επιτυχία σας σε αυτές είναι βέβαια σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο. Σκεφθείτε πόσες ακόμη ευκαιρίες θα έχετε στη ζωή σας για να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Με ψυχραιμία, ετοιμότητα, σωστό προγραμματισμό της μελέτης και δυνατή πίστη κατεβείτε στον στίβο και δώστε τον αγώνα. Η νηφάλια σκέψη, η αγωνιστική διάθεση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας αποτελούν ανεκτίμητα εφόδια. Είστε ήδη νικητές, καθώς το αποφασίσατε και το παλέψατε.

Θα ήθελα να απευθυνθώ και στους εκλεκτούς εκπαιδευτικούς μας καθώς και στους αγαπητούς γονείς σας, για να ευχηθώ εκ μέσης καρδίας δύναμη, υπομονή και πολλή διάθεση για να στηρίξουμε όλοι μαζί τα παιδιά μας στις προσπάθειες και στις επιλογές τους.

Η σκέψη μου και η προσευχή μου σας συνοδεύουν.

Καλή επιτυχία! Ο Θεός να σας στηρίζει πάντοτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ