Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:17

Αρχιεπίσκοπος: «Όσοι πολεμάνε Θρησκεία και Επιστήμη είναι σε λανθασμένο δρόμο»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Επιστήμης αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του από το Δήμο Λεβαδέων.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «όσοι πολεμάνε Θρησκεία και Επιστήμη είναι σε λανθασμένο δρόμο. Η Θρησκεία και η Επιστήμη έχουν τον χώρο τους και έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι σε αυτήν την συνεργασία».

Η εκδήλωση απονομής του Χρυσού Κλειδιού της πόλης των Λεβαδέων στον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την αίθουσα του Θολωτού στην περιοχή της Κρύας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την τιμητική αυτή διάκριση, ενώ αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας. Τόνισε πως τα σημαντικά έργα που έχουν γίνει στην Βοιωτία, από την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Θηβών, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των φορέων. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον στενό συνεργάτη του π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που «έφερε σε συνάντηση αυτούς τους δύο χώρους και σήμερα συνεργάζονται άριστα». Επεσήμανε, ακόμη, ότι «η Εκκλησία δεν μάχεται την Επιστήμη, αλλά ούτε και η σωστή Επιστήμη μάχεται την Πίστη».

Παράλληλα, επειδή η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη και στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά της Εκκλησίας κατά την περίοδο του Αγώνα, ενώ επεσήμανε ότι «υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θέλουν -για δικούς τους λόγους- να διαστρέψουν την αλήθεια και ακούμε ότι η Επανάσταση ξεκίνησε από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Όχι ότι δεν ήταν χρήσιμος ή ότι δεν βοήθησε, αλλά τότε ήταν πολύ αργά. 

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Α.Α. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, ο κ. Ιωάννης Σ. Τσούρας, Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, κλήρος και λαός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ