Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:38

Αρχιεπίσκοπος: “Να ψάξουμε πόσες φορές γινόμαστε σαν την Εύα και πόσες σαν την Παναγία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την σύγκριση του προσώπου της Ευάς με αυτό της Υπεραγίας Θεοτόκου τόνισε στο κήρυγμά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σήμερα το πρωί.

Από τον πανηγυρίζοντα ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα δύο αυτά πρόσωπα λέγοντας ότι «Είναι δύο μορφές που ανταποκρίνονται με διαφορετικό τρόπο στο κάλεσμα του Θεού και ζουν διαφορετικά. Η Εύα, ενώ ζούσε προνομιακά στον παράδεισο επαναστάτησε. Η Παναγία από την πλευρά της, η οποία μεγάλωσε σε ένα τόπο δύσκολο, στη Ναζαρέτ, δεν αρνήθηκε τα λόγια του Αρχαγγέλου».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «Κάθε φορά που αγανακτούμε και επαναστατούμε θεωρώντας πως μπορούμε και μόνοι μας να προχωρήσουμε ανεξάρτητοι τότε μέσα μας κυριαρχεί ο κόσμος της Εύας. Όταν, όμως, θέλουμε να επιστρέψουμε κοντά στον Θεό τότε κυριαρχεί ο κόσμος της Παναγίας, της μάνας που δεν ξεχνά το παιδί της και πονάει για αυτό. Μένει, λοιπόν, σε μας να διαλέξουμε ποιον κόσμο θέλουμε», ενώ συμπλήρωσε ότι “έχουμε καθήκον να ψάξουμε πόσες φορές γινόμαστε σαν την Εύα και πόσες σαν την Θεοτόκο”.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης | EUROKINISSI

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ