Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:41

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Χρήση μάσκας στους ναούς αν το συστήσουν οι ειδικοί αλλά όχι μόνο για την Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θετικός στη χρήση μάσκας εντός των ναών, εάν αυτό αποτελεί υπόδειξη των ειδικών, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε όμως πως θα πρέπει μεν “να κάνουμε υπακοή” στη σύσταση των ειδικών, αλλά αυτό θα πρέπει να αφορά και σε άλλους χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και όχι μόνο στην Εκκλησία.

“Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν, θα πρέπει να κάνουμε υπακοή. Χρειάζεται εδώ όμως μια εξήγηση η οποία έχει έναν κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία;” αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος αφού σύμφωνα με τον ίδιο “η εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σ’ αυτό το θέμα”, αφήνοντας αιχμές πως στην Εκκλησία υπήρξε μεγαλύτερη αυστηρότητα γύρω από τα μέτρα κατά της πανδημίας σε σχέση με άλλους χώρους και φορείς.

Ο κ. Ιερώνυμος ρωτήθηκε επίσης και για την κίνηση Ερντογάν σχετικά με την λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά του Πόντου.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε “πολιτικό παιχνίδι” του Τούρκου προέδρου την απόφασή του να επιτρέψει τελικά – παρά την αρχική απαγόρευση των τοπικών αρχών με τη δικαιολογία του κορονοϊού – την τέλεση λειτουργίας στο ιστορικό μοναστήρι θεωρώντας πως “πάει να μαλακώσει λίγο τη δυσμένεια που υπάρχει σε όλο τον κόσμο για αυτό που έγινε, το βάρβαρο, στην Αγία Σοφία”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ