Μια πράξη αγάπης προς τον Θεό και τον πλησίον είναι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, επανέλαβε για άλλη μια φορά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας μιλώντας στο Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε. και την Ελένη Μαχαίρα, τόνισε ότι το τέλος της πανδημίας είναι κοντά και ο εμβολιασμός το φέρνει ακόμα πιο κοντά.

Το τέλος της πανδημίας είναι κοντά. Ας το φέρουμε κοντύτερα, ας το επισπεύσουμε εμβολιαζόμενοι. Καθένας και καθεμία που εμβολιάζεται, με αυτή την πράξη αγάπης προς τον Θεό, τον εαυτό του και τον πλησίον του, σηματοδοτεί την ταχύτερη έξοδο από αυτή την μεγάλη εθνική και παγκόσμια δοκιμασία.

Το ξαναλέω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου: ο εμβολιασμός όλων μας, ειδικά ημών των μεγαλυτέρων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μία πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και μία πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας.

Ως Χριστιανοί, είμαστε άνθρωποι απόλυτα ελεύθεροι να επιλέγουμε. Και ο Θεός επιθυμεί από εμάς να επιλέγουμε πάντα το καλό, με νου και με γνώση. Κάνοντας το εμβόλιο, αξιοποιώντας αυτό το δώρο του Θεού και της επιστήμης στον άνθρωπο, το καλό επιλέγουμε”.

Ο κ. Ιερώνυμος πρόσθεσε ότι οι κληρικοί πρέπει πρώτοι να δώσουν το καλό παράδειγμα με το εμβόλιο. “Εμείς οι κληρικοί, πρέπει πρώτοι να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να φροντίσουμε να αντιληφθούν όλοι και όλες ότι η διδασκαλία του Ευαγγελίου παραποιείται και χαλκεύεται από όσους, αφελώς ή ιδιοτελώς, επιχειρούν, με τερατολογίες, μυθεύματα και θεωρίες συνωμοσίας, να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν συνανθρώπους μας.» 

Αναφορικά με τον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι «Η Εκκλησία μας, κλήρος και λαός, εύχεται και προσεύχεται να εορτάσουμε τις Ημέρες των Αγίων Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου μας, μέσα και κοντά στις εκκλησιές μας.  Τηρώντας πάντα τους ενδεδειγμένους υγειονομικούς κανόνες και τα αναγκαία μέτρα χάριν της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της υγείας και της ζωής των συνανθρώπων μας. Οφείλουμε όμως και εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα και στην καθεμία μας ως υπεύθυνοι πολίτες και πιστοί Χριστιανοί.

Ετικέτες: