Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:24

Αρχιεπίσκοπος: Απόψε προσευχηθήκαμε να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ευχόμαστε η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε το απόγευμα στην Ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου, ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, αλλά και ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία.

Συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος.

«Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «αγωνιζόμαστε για τον πολιτισμό. Απόψε προσευχηθήκαμε να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα που είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής. Αυτό που σημειώνεται σήμερα, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούν. Να ευχηθούμε η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια».

Αμέσως μετά την ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιστορική τονίζοντας πως «ο πολιτισμός δεν αντέχει τέτοιου είδους βαρβαρότητες». Υπογράμμισε πως «πολλοί το καταλαβαίνουν αυτό σε όλο τον κόσμο, ενώ υπάρχουν και άλλοι που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, διότι υπάρχουν τα θέματα τα συμφεροντολογικά και τα γεωστρατηγικά. Εμείς είμαστε υπέρ της καλλιέργειας του πολιτισμού, της συμβιώσεως των λαών. Έτσι μάθαμε από την αρχαία Ελλάδα έτσι μάθαμε από την ιστορία μας και έτσι θα συνεχίσουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα ανοίξουν τα μάτια των βάρβαρων να δούνε ποιο είναι το νόημα της ζωής».

ΠΗΓΗ: ecclesia.gr / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ