Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 18:55

Αρχιεπίσκοπος στο ΑΠΕ: Να τιμήσουμε τους προγόνους μας χωρίς συμμετοχή σε επίσημες τελετές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την προτροπή προς τους πολιτικούς και τοπικούς αξιωματούχους στα όρια της Αρχιεπισκοπικής του περιφέρειας να τιμήσουν τις θυσίες των προγόνων μας αλλά χωρίς να συμμετάσχουν στις επίσημες τελετές εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε δήλωσή του στο ΑΠΕ.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού υπογραμμίζει τη στάση της Εκκλησίας “στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας” για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, απευθύνει κάλεσμα στους πολιτικούς αξιωματούχους “να δώσουν το καλό παράδειγμα” στην αποφυγή των συναθροίσεων ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου στο ΑΠΕ

«Οι στιγμές για την πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοιού απειλεί την υγεία και την ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

Η Εκκλησία μας,που,από την πρώτη στιγμή,μπήκε στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την προστασία του ανθρώπινου προσώπου, και τήρησε,και τηρεί,όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της χώρας μας,καλεί,ενόψει της Δοξολογίας για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,και μέσα στα όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας,τους δημοτικούς,περιφερειακούς και λοιπούς πολιτικούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν,αυτή τη χρονιά, με έναν διαφορετικό τρόπο.

Να τιμήσουν τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας, των Ελλήνων και των Ελληνίδων που έδωσαν τη ζωή τους για τον τόπο μας, χωρίς να λάβουν μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που,σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού.

Άλλωστε,κάθε εθνική εορτή είναι ημέρα μνήμης,είναι ημέρα ευθύνης και χρέους για όλους μας.Είναι ευκαιρία να προσευχηθούμε στην Υπέρμαχο Στρατηγό και Μητέρα όλων μας,την Υπεραγία Θεοτόκο,να σκεπάζει την πατρίδα μας από κάθε είδους ορατή ή αόρατη απειλή και μάστιγα.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ