Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 11:27

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου απαντά σε δημοσιεύματα για τη μεταφορά εικόνων από την Ελλάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου απαντά σε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε μεταφορά εικόνων τού Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Ιούδα του Θαδδαίου στην Κύπρο από ιερό προσκύνημα της Ελλάδος προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Συγκεκριμένα, η ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, «ουδέποτε ζήτησε ή ενέκρινε ή επιθυμεί την εν λόγω κίνηση και ούτε είναι εν γνώσει του κάτι σχετικό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει δε ότι, «η Εκκλησία Κύπρου δεν εκπροσωπείται από κανένα λαϊκό που προβαίνει σε δικές του προσωπικές ανακοινώσεις».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η Εκκλησία Κύπρου εκπροσωπείται από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄ και την Ιερά Σύνοδο. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους τής Εκκλησίας Κύπρου περί της έλευσης των συγκεκριμένων ιερών εικόνων».

Κλείνοντας, τονίζεται ότι «ο Μακαριώτατος διαχρονικά αντιμετωπίζει με αυστηρότητα παρόμοιες καταστάσεις εκμετάλλευσης της ευλάβειας των πιστών μας με την έλευση εικόνων και λειψάνων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ