Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 3:14

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την εκδημία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης επιθυμεί να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια για την εκδημία της μακαριστής Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Unesco.

Η μακαριστή ταύτισε την παρουσία της με την προσφορά στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά. Έσκυψε με συμπάθεια στις καθημερινές ανάγκες των μικρών παιδιών για υγεία, σωστή εκπαίδευση, κοινωνική πρόνοια και καταπολέμηση της φτώχειας, της παιδικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Υπήρξε από τους πρωτοπόρους εκείνους οι οποίοι, στις μέρες μας, μετέτρεψαν την αποκαλούμενη «φιλανθρωπία» σε χειροπιαστό κοινωνικό έργο και ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση.

Αγωνίστηκε για τη διεθνή ειρήνη και την παγκόσμια αλληλεγγύη. Το όραμα της έγινε πράξη με την ίδρυση του Ιδρύματος για το παιδί και την οικογένεια (το οποίο μετονομάστηκεσε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»), του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» καθώς και το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» στην Αθήνα, που αποτέλεσε στόχο ζωής στη φροντίδα παιδιών με καρκίνο.

Το Νοσηλευτικό αυτό Ίδρυμα θα δίνει πάντα ελπίδα και κουράγιο στους μικρούς μαχητές της ζωής, διότι, εκατοντάδες παιδιά έχουν ήδη, νικήσει τον καρκίνο που τα χτύπησε στο ξεκίνημα της ζωής τους και πολλά άλλα συνεχίζουν τον δύσκολο αγώνα τους ακολουθώντας στην Ελλάδα τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες θεραπείες.

Οι παρακαταθήκες της ξεπερνούν κάθε διεθνή διάκριση. Η κοινωνική και πολλές φορές άγνωστη συνεισφορά της είχε κύριο και σταθερό μέλημα τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και θα μένει πάντοτε ζωντανή και χαραγμένη στη μνήμη όλων μας η ευγένεια, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη της για την Ελλάδα.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της, όπως ανεξίτηλο θα παραμείνει στις επόμενες γενιές το πολυσχιδές κοινωνικό έργο της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ