Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:51

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για την εκλογή των τεσσάρων βοηθών επισκόπων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας πληροφορήθηκε τις αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου περί της προαγωγής του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ εις Μητροπολίτη Δέρβης και της εκλογής τεσσάρων νέων βοηθών Επισκόπων, οι οποίοι θα διακονήσουν την Ομογένεια στην πέμπτη Ήπειρο.

Οι νέοι Επίσκοποι ανέλαβαν υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας τα εξής καθήκοντα:

α. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός διορίζεται Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης.

β. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος διορίζεται Αρχιγραμματεύς της Συνάξεως των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

γ. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος διορίζεται Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νόρθ Κόουτ.

δ. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος διορίζεται Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας.

Εξάλλου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την επιδειχθείσα τιμή και μέριμνα της Μητρός Εκκλησίας προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και διεβίβασε την υιική αγάπη και τον βαθύτατο σεβασμό του πληρώματος της εν Αυστραλία Εκκλησίας προς το σεπτό Πρόσωπό του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε, χάριτι Θεού, τα καθήκοντά του
ως Συμπαρέδρου της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και μετά την σύγκληση της Συνάξεως της Ιεραρχίας (1-3 Σεπτεμβρίου) θα επιστρέψει στην Έδρα του.

Οι ημερομηνίες τελέσεως του Μεγάλου Μηνύματος και των αρχιερατικών χειροτονιών θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω, σύμφωνα και με τα υπό της Πολιτείας προβλεπόμενα σχετικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ