Με το ποσόν των $100.000, η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενισχύει τις έρευνες για φάρμακα και εμβόλια κατά του κορωνοϊού που διενεργούνται στο Πανεπιστήμιο Victoria University της Μελβούρνης και στις οποίες επικεφαλής είναι η ομογενής ερευνήτρια, Καθηγήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

Μιλώντας για την συγκεκριμένη δωρεά η κυρία Αποστολοπούλου, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς την Αρχιεπισκοπή για την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ την Αρχιεπισκοπή που μας έχει κάνει τη δωρεά για να μπορούμε να προχωρήσουμε με την έρευνα που κάνουμε για τον κορωνοϊό. Έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουμε μια λίστα με φάρμακα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό και επίσης ένα εμβόλιο εναντίον του ιού.  Έχουμε δύο που κάνουμε. Με τα λεφτά που μας έδωσε η Αρχιεπισκοπή θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, για να μπούμε σε κλινικά πειράματα.

Νιώθω υπερήφανη που έχω την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής και την ευλογία της. Αυτό μας κάνει και εμένα και όλη μας την ομάδα να προχωρήσουμε γρήγορα, για να μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον κορωνοϊό και να πάμε πλέον πίσω καθημερινή μας ζωή, όπως ζούσαμε πριν έρθει ο COVID-19.

Να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος είχε επισκεφθεί προ ολίγων εβδομάδων το Εργαστήριο στο Victoria University και είχε ξεναγηθεί από την κυρία Αποστολοπούλου. Είχε εκφραστεί θετικά για το όλο έργο, συγχαίροντας την ομογενή επιστήμονα και τους συνεργάτες της.

Πηγή: SBS Language

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: