Δε, 15/07/24 | 2:12

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την επίσκεψη Ελπιδοφόρου στο Άγιον Όρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επισκέψεως του κ. Ελπιδοφόρου στο Άγιο Όρος μαζί με ομάδα σαράντα προσκυνητών από την Αμερική με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Αναλυτικότερα, στις 18 Ιανουαρίου το προσκύνημα θα ξεκινήσει από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου ο Σεβασμιώτατος θα προστεί στην αγρυπνία και την αρχιερατική Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων καθώς και στον καθαγιασμό των υδάτων στις 19 Ιανουαρίου.

Στις 20 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος με την ακολουθία του θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Φιλοθέου, η οποία είναι η μητέρα Ιερά Μονή των σπουδαίων μοναστηριών, τα οποία ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης ίδρυσε στην Αμερική.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερα Μονή Φιλοθέου. Την ίδια μέρα ο Αρχιεπίσκοπος με τους προσκυνητές θα επισκεφτούν την Ιερά Μονή Παντοκράτορος όπου και θα καταλύσουν εκεί, και στις 22 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν την επίσκεψη.

Να σημειωθεί πως η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων στις 28 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής επίτιμο μέλος της.

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Την ίδια στιγμή το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής διαψεύδει διάφορα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ανεπιθύμητο στο Άγιον Όρος.

«Πρόκειται για επανάληψη της ίδιας στοχευμένης παραπληροφόρησης», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή και υπογραμμίζει πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, «έχουν σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις ειδικά σε αυτή την πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ