Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 19:40

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Περισσότερα από 250.000 δολλάρια στους πληγέντες από την Covid-19

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Περισσότερα από 250.000 δολλάρια από το Αρχιεπισκοπικό Ταμείο Αρωγής για την Covid-19 έχει διαθέσει μέχρι σήμερα η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στους πληγέντες από την πανδημία στις ΗΠΑ.

Το Ταμείο Αρωγής δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου. Αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα των προσπαθειών της Αρχιεπισκοπής να στηρίξει όλους εκείνους που επλήγησαν από τον κορονοϊό και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Αν και το Ταμείο μπορεί να χορηγήσει έως και 500.000 δολλάρια, κατόπιν έκκλησης του κ. Ελπιδοφόρου, συγκεντρώθηκαν από μικρότερες δωρεές μέχρι στιγμής επιπλέον 137.000 δολλάρια.

Η εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη με τον αριθμό των δωρητών να αυξάνεται καθημερινά. Μέχρι σήμερα η Επιτροπή του Ταμείου Αρωγής ενέκρινε 136 από τις 254 υποβληθείσες αιτήσεις. Ακόμα 24 αιτήσεις έχουν εγκριθεί, εν αναμονή κατάλληλων δικαιολογητικών, ενώ εκκρεμούν για εξέταση 30 ακόμη αιτήσεις. Άλλες 58 αιτήσεις είναι ημιτελείς και αναμένονται περαιτέρω πληροφορίες, ενώ 6 αιτήσεις έχουν απορριφθεί.

Το μέγιστο ποσό βοήθειας ανά αιτούντα ανέρχεται σε περίπου 2.500 δολλάρια και κατατίθεται απευθείας στον λογαριασμό του. Χορηγούνται επιδόματα για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των ενυπόθηκων δανείων, των ενοικίων, των λογαριασμών θέρμανσης, ηλεκτρικού, ή τηλεφώνου, εξόδων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δαπάνες τροφίμων, των ειδών παιδικής φροντίδας, εξόδων κηδείας και άλλων επιτακτικών αναγκών. Ειδική Επιτροπή συνεχίζει να εξετάζει όλες τις αιτήσεις, επικοινωνώντας παράλληλα με τους αιτούντες για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία των αιτήσεων προσταυτεύονται από τον κανονισμό προσωπικών δεδομένων.

Το Ταμείο Αρωγής παραμένει ανοιχτό και εξακολουθεί να δέχεται δωρεές από ιδιώτες, από ενορίες της Αρχιεπισκοπής και από οργανισμούς διεθνώς.

“Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με την υποστήριξη πολλών και γενναιόδωρων δωρητών, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της μεγάλης ανάγκης. Παραμένουμε αφοσιωμένοι σε σας, τους πιστούς, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον στις Η.Π.Α. χρειάζεται οικονομική βοήθεια. Όσοι χρειάζονται βοήθεια, τους καλώ να επισκεφθούν και να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.goarch.org/covid19relief.

Προς τους πιστούς μας απευθύνω μία πρόσκληση και παράκληση: αυτή είναι η Εκκλησία σας· αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για όλους μας· αυτή είναι η διακονία μας. Ενισχύστε τις αδελφές και τους αδελφούς σας συνεισφέροντας οποιοδήποτε ποσό, ανεξάρτητα από το αν είναι μεγάλο ή μικρό. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στο Ταμείο Αρωγής, μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.goarch.org/covid19/donate“, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ