Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 | 23:29

Απρέπεια Μόσχας: Θεία τιμωρία για Οικουμενικό Πατριάρχη η μετατροπή Αγίας Σοφίας σε τζαμί

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε προκλητικές δηλώσεις, την ημέρα μάλιστα που οι Ρώσοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, προχώρησε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε σε κεντρικό κανάλι της Ρωσίας, το Россия-1.

Ο Ρώσος Πατριάρχης δήλωσε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι τιμωρία από τον Θεό στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την δημιουργία σχίσματος στην Ουκρανία.

“Δεν θέλω να επικρίνω τον ομόλογό μου στην Κωνσταντινούπολη με κανέναν τρόπο, αλλά αναμφίβολα, ό, τι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη, δείχνει τα σημάδια μιας θεϊκής τιμωρίας. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος οδήγησε τους σχισματικούς στον ιερό χώρο στο Κίεβο, τη Σοφία (Καθεδρικός ναός) στο Κίεβο και έχασε τη Σοφία της Κωνσταντινούπολης, έγινε τζαμί »,

“Πήρατε την Αγία Σοφία του Κίεβο μακριά από τους Ορθόδοξους ανθρώπους, την Ορθόδοξη Εκκλησία, ήρθατε εκεί και οδηγήσατε τους σχισματικούς εκεί και χάσατε τη δική σας Σοφία. […] Πιστεύω ότι δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πιο προφανείς συνέπειες της θέλησης του Θεού και οι συνέπειες ήταν άμεσες, επειδή η αμαρτία ήταν πολύ σοβαρή », τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ