Δε, 22/07/24 | 21:22

ΜΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Αποστολή και Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους στηρίζοντας νέους γονείς σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Eurobank με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τις νέες οικογένειες των ακριτικών περιοχών της Θράκης. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων προσφέρονται στις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2022 όλα τα είδη που θα χρειαστούν για τις ανάγκες των βρεφών τους πρώτους δώδεκα μήνες της ζωής τους.

Τετρακόσιες δεκαέξι οικογένειες από τον ακριτικό Έβρο μέχρι το ανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας το Καστελλόριζο, λαμβάνουν κάθε τέσσερις μήνες ένα πλήρες πακέτο αγάπης, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν κάθε στήριξη από ειδικούς επιστήμονες αλλά και τραπεζικές διευκολύνσεις καθώς και δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα οι ακριτικές περιοχές, όπου νέοι γονείς έλαβαν την υποστήριξη είναι η Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, η Κομοτηνή, η Κω, η Νίσυρος, η Κάσος, οι Φούρνοι, οι Λειψοί, η Αστυπάλαια, ο Άγιος Ευστράτιος, η Σαμοθράκη, η Κάρπαθος, τα Ψαρά, η Χάλκη, η Κάλυμνος, η Μυτιλήνη, η Καλλονή Λέσβου, η Σάμος και οι Οινούσσες.

Ο  Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας με συνεργάτες του άκουσε τις ανάγκες από  τους Μητροπολίτες των ακριτικών περιοχών και συναντήθηκαν με τους νέους γονείς, συνομίλησαν μαζί τους και άκουσαν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

Οι Μητροπολίτες ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την Eurobank και επεσήμαναν ότι, η «Αποστολή» στηρίζει νέους γονείς σε συνθήκες ιδιαίτερα δυσχερείς μιας πολυετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσεως.

Ο κ. Δήμτσας τόνισε πως, «ο φιλανθρωπικός οργανισμός ‘’Αποστολή’’ από κοινού με την Εurοbank έχουν βασική επιδίωξη  να βρεθούμε κοντά σε νέους γονείς, ιδιαιτέρως στις ακριτικές περιοχές της Πατρίδος μας, υποστηρίζοντας την διαδικασία της ανατροφής παιδιών. Από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας το οποίο διαρκώς εντείνεται και οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία.

Ευθύνη όλων μας  να επιδιώκουμε  τις πρωτοβουλίες αυτές  να υποστηρίζουμε, να ενθαρρύνουμε  και την δημιουργία και νέων πρωτοβουλιών ή την ανάπτυξη  των ήδη υπαρχουσών, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμβέλεια της κοινωφελούς μας δράσης με ορόσημα την ελπίδα του μέλλοντος που είναι τα παιδιά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ