Αποστάσεις από τις θέσεις του μητροπολίτη Κυθήρων γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας από την Ελλαδική Εκκλησία πήρε χθες ο μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Ο κ. Ιερώνυμος, που ευρισκόμενος πρόσφατα στα Κύθηρα είχε τονίσει πως ο επιχώριος μητροπολίτης Σεραφείμ είναι “ένας από τους λίγους αρχιερείς που υψώνει φωνή […] για να πει την αλήθεια του Χριστού αλλά και πως τέτοιοι αρχιερείς χρειάζονται “αυτή την εποχή, όπου τα πάντα ισοπεδώνονται, για να ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά και να ομολογούν Χριστό“, ξεκαθάρισε χθες πως οι δηλώσεις του αυτές αφορούν στο “εν γένει ποιμαντικό του έργο”.

“Ευχαρίστησα τον Άγιο Κυθήρων, για την «αβραμιαία φιλοξενία» και εξήρα το εν γένει ποιμαντικό του έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι ταυτίζομαι με τις θέσεις του στο συγκεκριμένο ζήτημα της πανδημίας”, ανέφερε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων μιλώντας στο kalavrytanews.com και πρόσθεσε πως “από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα ως Μητροπολίτης στην Ιστορική και Μαρτυρική Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, συντάσσομαι με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου και, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, ακολούθησα πιστά τις εντολές και κατευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου. Άλλωστε αυτό είναι αυταπόδεικτο από τον τρόπο που λειτούργησε η Μητρόπολή μας όλη αυτήν την οδυνηρή περίοδο για την Ελλάδα και τον κόσμο”, κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Τα Καλάβρυτα τίμησαν τον Π. Πατρών Γερμανό

Χθες στη μονή της Αγίας Λαύρας τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο συμμετείχαν ο μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος και ο επιχώριος μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος, καθώς και μνημόσυνο για τον πρωταγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Ο μητροπολίτης Ιερώνυμος, στο τέλος της θείας Λειτουργίας, προχείρισε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων τον Διάκονο Νύφωνα, αδελφό της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας.

Φωτογραφίες: kalavrytanews.com

Ετικέτες: