Φωτο: Eurokinissi

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, την ερχόμενη Παρασκευή 17 Απριλίου, φαίνεται πως θα είναι καλώς εχόντων των πραγματων, η απαρχή του ανοίγματος όλων των ναών της χώρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Orthodoxia.Info, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι από την Παρασκευή του Ακαθίστου, μια ημερα εξαιρετικά συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα των ναών με απώτερο στόχο, το Πάσχα του 2021 να μην έχει την ίδια θλιβερή εικόνα με το Πάσχα του 2020.

Όπως όλα δείχνουν την επόμενη Παρασκευή θα μπορούν να εισέλθουν 1 πιστός ανα 25 τ.μ. με ανώτερο όριο τα 20 άτομα ανα ναό. Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχη στις ακολουθίες θα είναι η χρήση της μάσκας ΚΝ-95, ενώ οι ιερείς και οι ιεροψαλτες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid -test.

Πρόκειται γα πληροφορίες του Orthodoxia.Info, οι οποίες μένουν να επιβεβαιωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Κυριακή Δ’ Νηστειών οι ναοί αναμένεται να λειτουργήσουν σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999