Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 12:17

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι προσφυγές της Εκκλησίας στο ΣτΕ – Όλα τα έγγραφα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τις προσφυγές των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίες κατατέθηκαν στις 5 Ιανουαρίου, την παραμονή της ημέρας των Θεοφανείων στο Συμβούλιο της Επικρατείας δημοσιεύει σήμερα το orthodoxia.info.

Πρόκειται για τις προσφυγές της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Αρχιεπισκοπής και του συνόλου των Ιερών Μητροπόλεων οι οποίες ζητούν από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, την ακύρωση της ΚΥΑ που επέβαλε το κλείσιμο των ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων κόντρα σε όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης και είχαν αποτυπωθεί στην προηγούμενη ΚΥΑ η οποία τηρήθηκε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται πως θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο για την Εκκλησία της Ελλάδος να προβαίνει σε τέτοιου είδους νομικές ενέργειες κινητοποιώντας το σύνολο των Ι. Μητροπόλεων κάτι το οποίο αποκαλύπτει και τον συμβολισμό που επιθυμεί να δώσει στην κίνηση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά από εισήγηση του οποίου η ΔΙΣ αποφάσισε την άρνηση εκτέλεσης των όσων προέβλεπε η ΚΥΑ για την ημέρα των Θεοφανείων καθώς και την προσφυγή της Εκκλησίας στην Δικαιοσύνη.

Όλα τα αρχεία είναι σε μορφή PDF

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ