Για πρώτη φορά από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 μητροπολίτης Βρυούλων πατά στα αγιασμένα χώματα της επαρχίας του, στα Βουρλά της Σμύρνης. Ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή των Βουρλών όπου συναντήθηκε με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και το ποίμνιό του.

Παρότι στα Βουρλά πλέον διαμένουν λίγοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, η υποδοχή που επεφύλαξαν στον μητροπολίτη τους, τον πρώτο ποιμενάρχη που έβλεπαν από κοντά, ήταν θερμή και συγκινητική.

Είμαι ο πρώτος μητροπολίτης Βρυούλων που αξιώθηκε να επισκεφθεί την επαρχία του. Ο πρώτος, ο Διονύσιος, δεν κατόρθωσε να ενθρονισθεί και ο δεύτερος, ο Επιφάνιος, αν και εκλεγμένος, δεν πρόλαβε να επισκεφθεί την επαρχία του”, εξηγεί στο orthodoxia.info ο κ. Παντελεήμων.

Κατά τη διάρκεια της ποιμαντορικής του επίσκεψης στα Βουρλά, ο κ. Παντελεήμων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εξής:

-την εντιμ. Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αργυρώ Παπούλια
-τον εντιμ. Νομάρχη Σμύρνης κ. Erol Ayyildiz
-τον Μητροπολιτικό Δήμαρχο κ. Aziz Kolaoglu
-τον ιδιαίτερο Διευθυντή και Υπεύθυνο Θρησκευτικών Υποθέσεων του Δημάρχου κ. Xasab Taxtsin
-τους Δημάρχους Seferihisar κ. Tunc Soyer και Narlidere κ. Abdul Batur
-τη Δήμαρχο Βουρλών κ. Sibel Uyar
-τον Διευθυντή Τουρισμού και Πολιτισμού Σμύρνης κ. Murat Karacanta.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη του μητροπολίτη Βρυούλων στην επαρχία του διαβάστε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Παντελεήμων μόνο στο orthodoxia.info.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: