Ένας από τους πλέον γνωστούς ιερείς στην Ελλάδα, με δημόσια παρουσία, εκπομπές και ομιλίες ανά την επικράτεια, ο π. Ανδρέας Κονάνος, κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δήλωσε σήμερα την παραίτησή του από τις τάξεις του κλήρου.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο π. Ανδρέας Κονάνος, γνωστοποίησε την κίνησή του αυτή ξεκαθαρίζοντας όμως πως “οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ”.

“Μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, σήμερα αποχωρίζομαι τα ράσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν «τα πετάω» με περιφρόνηση και αποστροφή! Τα φιλώ και τα ευγνωμονώ, διότι για 2 δεκαετίες μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω «πατρίδα» μου όλη τη Γη, να ζήσω καταπληκτικές θεανθρώπινες στιγμές και να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του κόσμου”, δηλώνει ο – από σήμερα “σκέτο” όπως ο ίδιος λέει – Ανδρέας Κονάνος.

“Η αγάπη και η Αλήθεια του Θεού που με συγκινούσαν από παιδί, θα συνεχίσουν να με συγκινούν και να με μαγνητίζουν πάντα, όπως το οξυγόνο και το φως”, συνεχίζει και τονίζει πως “θα εξακολουθώ να διακονώ και να αγαπώ τον κάθε άνθρωπο που συναντώ. Θα γράφω, θα μιλάω και θα βοηθώ με τις φτωχές δυνάμεις μου, όποιον μπορώ”.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, ΜΙΑ ΑΡΧΗΑγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εύχομαι να είστε όλοι καλά! Σήμερα είναι μια μέρα -…

Δημοσιεύτηκε από P. Andreas Konanos στις Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020