Από την πρώτη στιγμή ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος έβαλε ως σκοπό την αξιοποίηση του κτιρίου και το όραμα αυτό σε λίγο θα γίνει πραγματικότητα και το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του κοινωνικού έργου της τοπικής εκκλησίας.
Στο κτίριο επί των οδών Πίνδου και Μπιζανίου, δίπλα στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας, που επισκέφτηκε σήμερα ο κ. Τιμόθεος, θα χτυπάει η καρδιά του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της ιεράς μητροπόλεως, και θα εκτείνεται σε όλο το νομό της Καρδίτσας και την επαρχία Φαρσάλων.
Η ολοκλήρωση του κτιρίου θα δώσει ώθηση στις κοινωνικές δράσεις της τοπικής εκκλησίας. Με την ολοκλήρωση του έργου, το κτίριο θα αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Θα υπάρχουν χρήσεις συσσιτίου-εστίασης στο ισόγειο, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και τράπεζας ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-κοινωνικά φροντιστήρια στον 3ο όροφο και ξενώνας φιλοξενίας στον 4ο όροφο.
Ωφελούμενοι θα είναι, αναλόγως της επιμέρους δραστηριότητας του Κέντρου, άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, νέοι μαθητές ή τελειόφοιτοι, ηλικιωμένοι, άτομα με μερική αναπηρία κ.α. Την λειτουργία, διοίκηση και διαχείριση του Κέντρου θα αναλάβει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως.



