Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 0:55

Αντίθετοι στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια οι κληρικοί της Μητροπόλεως Σπάρτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αντίθετοι στην θεσμοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια δηλώνουν και οι κληρικοί της Μητροπόλεως Σπάρτης με ψήφισμα που εξέδωσαν σήμερα το πρωί.

“Είναι ανεπίτρεπτο στο όνομα της δήθεν διαφορετικότητος και της προασπίσεως των δικαιωμάτων μιάς μειοψηφίας να καταπατούνται τα δικαιώματα των ανυπεράσπιστων παιδιών μέσα από τη θεσμοθέτηση της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζεύγη”, σημειώνουν οι κληρικοί στο ψηφισμά τους.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως, “ως ορθόδοξοι κληρικοί αλλά και ως οικογενειάρχες (πολλοί μάλιστα πολύτεκνοι) διαφωνούμε και εναντιωνόμαστε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί δε θέλουμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον και το δικαίωμα προστασίας των παιδιών μας. Ως Έλληνες δε θέλουμε να παραλλάξουμε και να απεμπολήσουμε τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες που συνιστούν την Παράδοση του Γένους μας”.

Αναλυτικα το ψήφισμα των κληρικών της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης

Εμείς οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, μετά από την ιερατική σύναξη που πραγματοποιήσαμε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ευσταθίου, δηλώνουμε τα εξής:

Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβερνήσεως να θεσμοθετήσει άμεσα τον λεγόμενο γάμο καθώς και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Επ’ουδενί μπορούμε να συμφωνήσουμε ως ποιμαίνουσα Εκκλησία σε ένα από τα πλέον αντιεκκλησιαστικά, αντικοινωνικά, αντεθνικά και κυρίως αντιευαγγελικά νομοσχέδια. Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι αντίθετο με την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και προπάντων με τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, που είναι ο Καταστατικός μας Χάρτης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάλλει ευθέως κατά της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας, η οποία αποτελεί το ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας μας. Γι΄αυτό με όλη τη δύναμη της ψυχής μας πρέπει να φωνάξουμε «πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον ή ανθρώποις».

Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα καθενός να επιλέγει τον τρόπο που θα ζήσει στην προσωπική του ζωή και δεν απαξιώνουμε κανέναν για τις προσωπικές του επιλογές.

Η Εκκλησία μας άλλωστε είναι Μητέρα που δεν απορρίπτει και δεν αποστρέφεται κανέναν, αλλά τους δέχεται όλους, όσοι μετανοημένοι προσέρχονται σε αυτήν.

Η διδασκαλία της Πίστεώς μας είναι ξεκάθαρη στο θέμα αυτό: ο Θεός- Δημιουργός έπλασε άνδρα και γυναίκα και τους ευλόγησε να γίνονται γονείς λέγοντας «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε..».

Είναι ανεπίτρεπτο στο όνομα της δήθεν διαφορετικότητος και της προασπίσεως των δικαιωμάτων μιάς μειοψηφίας να καταπατούνται τα δικαιώματα των ανυπεράσπιστων παιδιών μέσα από τη θεσμοθέτηση της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζεύγη.

Συντασσόμαστε, με όσα διεκήρυξε με σαφήνεια και εμπεριστατωμένα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλώνοντας την αντίθεσή της σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση, και διατρανώνουμε ότι ο Γάμος είναι «Μυστήριον Μέγα εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν» σύμφωνα με τον Απόστολο των εθνών Παύλο.

Με την τέλεση του Μυστηρίου αυτού ο Ιησούς Χριστός «ο του μυστικού και αχράντου γάμου ιερουργός και του σωματικού νομοθέτης» θέτει τον θεμέλιο λίθο της ζωής, του γάμου και της οικογένειας. Έτσι μέσα στον γάμο ο άνδρας γίνεται πατέρας και η γυναίκα μητέρα και εκεί είναι παρών ο Χριστός.

Ως ορθόδοξοι κληρικοί αλλά και ως οικογενειάρχες (πολλοί μάλιστα πολύτεκνοι) διαφωνούμε και εναντιωνόμαστε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί δε θέλουμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον και το δικαίωμα προστασίας των παιδιών μας. Ως Έλληνες δε θέλουμε να παραλλάξουμε και να απεμπολήσουμε τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες που συνιστούν την Παράδοση του Γένους μας.

Ως δημοκρατικοί πολίτες ζητούμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας και δε θέλουμε στην ελληνορθόδοξη πατρίδα μας να θεσμοθετούνται νόμοι ξένοι προς τα πιστεύω μας, τις αρχές μας, τις αξίες μας και την ιερή παράδοσή μας.

Επομένως, δεν μπορούμε να δεχθούμε ως τρόπο ζωής ούτε και ως δικαίωμα, πολύ περισσότερο να νομιμοποιήσουμε έναν τρόπο ζωής που οδηγεί στον θάνατο της οικογένειας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας.

Ως Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας ως πνευματικοί ποιμένες για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας, καλούμε όλους τους Χριστιανούς σε θερμή προσευχή, ώστε το νομοσχέδιο αυτό, που αποτελεί ντροπή μεγάλη για το Έθνος μας αλλά και για όλο το ανθρώπινο γένος, να μην ψηφισθεί.

Ιδιαίτερα καλούμε τους τρεις Βουλευτές του Νομού μας, που μας εκπροσωπούν στη Βουλή με την ψήφο του Ελληνικού Λαού, να παραστούν στην ψηφοφορία και να καταψηφίσουν το επαίσχυντο νομοσχέδιο, αφού με την αποχή η πλάστιγγα γέρνει υπέρ αυτού – ανεξαρτήτως κομμάτων. Τότε μόνον θα χαίρουν της υπολήψεως και εκτιμήσεώς μας.

Η Εκκλησία και εμείς ως μέλη της πορευόμαστε σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο, την Αγία Γραφή, την Ιερή Παράδοση και τους Ιερούς Κανόνες και δεν ακολουθούμε τον «κόσμο» και τα του κόσμου.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να μας φωτίσει ο Θεός, ώστε όλοι να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε στάση ζωής και να έλθουμε σε επίγνωση της αληθείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ